Ολοκλήρωση εργαστηρίου Νίκαια, οι άνθρωποι και η πόλη σε κίνηση 1922-2022

Ολοκλήρωση εργαστηρίου Νίκαια, οι άνθρωποι και η πόλη σε κίνηση 1922-2022

Με μια περιήγηση στα προσφυγικά της Νίκαιας, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκε το εργαστήριο με θέμα: «Νίκαια, οι άνθρωποι και η πόλη σε κίνηση 1922-2022» μετά από τέσσερις δημιουργικές συναντήσεις, στο πλαίσιο του έργου «100memories: Ολοκληρωμένη δράση φυσικής και ψηφιακής τεκμηρίωσης και προβολής της μικρασιατικής προσφυγικής μνήμης». 

Οδηγοί στην περιήγηση ήταν οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στο εργαστήριο. Η ομάδα ξεκίνησε από το σταθμό του μετρό στη Νίκαια. Στη συνέχεια, κινήθηκε στα προσφυγικά τετράγωνα του συνοικισμού και είχε την ευκαιρία να ακούσει τις  διαφορετικές αλλά και αλληλοσυνδεόμενες οπτικές και εμπειρίες των κατοίκων της πόλης, να ανακαλύψει τα τοπόσημα για τα οποία συζητήθηκαν στα εργαστήρια αλλά και σπίτια, μαγαζιά και σημεία συνάντησης που φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη σημασία στην αφήγηση της ιστορίας της πόλης. 

Μετά από το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών για την επανάληψη του περιπάτου, η ομάδα πρόκειται να συνεχίσει την περιήγησή της στη Νίκαια με την καινούργια χρονιά. Το νέο ραντεβού προγραμματίστηκε για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, ώρα 11.00 στο σταθμό του μετρό. Οι περιηγήσεις καταγράφονται από την ερευνητική ομάδα και μέρος τους θα παρουσιαστεί στα τελικά αποτελέσματα του έργου.

Πληροφορίες-συμμετοχές στο τηλέφωνο: 210.72.73.582 και στο email: [email protected]

 

Related Posts