Ανάρτηση 100places σε PlayStore!

Ανάρτηση 100places σε PlayStore!

Με μεγάλη χαρά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανάρτηση της εφαρμογής 100places στο Google Play Store, όπου και θα παραμείνει διαθέσιμη και ανοικτή για όλες/ους. 

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου 100memories με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το 1922. Η χρήση της εφαρμογής είναι η υποστήριξη των δράσεων που θα υλοποιηθούν στις 4 πόλεις-λιμάνια της προσφυγικής και μεταναστευτικής μετακίνησης. Θα διαθέτει περιεχόμενο (τεκμήρια, ηχητικές αφηγήσεις, φωτογραφίες, βίντεο) για τη Νέα Χώρα των Χανίων, τη Νέα Ιωνία του Βόλου, την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και τη Νίκαια  στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Αυτή τη στιγμή, στην εφαρμογή είναι σε λειτουργία ο περίπατος προσφυγικής εγκατάστασης και μεταναστευτικής μετακίνησης στη Νέα Ιωνία και σύντομα θα δημοσιευτεί και για τις υπόλοιπες περιοχές.

Μέσα από την εφαρμογή, οι χρήστ(ρι)ες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διαδραστικές περιηγήσεις και επιλεγμένες διαδρομές εντός των γειτονιών για την ανάδειξη ιστορικών στιγμών των μετακινήσεων στη διάρκεια του 20ού αιώνα. Η εφαρμογή αποτελεί ένα καινοτόμο μέσο ανάδειξης και απεύθυνσης σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού (μαθητές, κάτοικοι, επισκέπτες, τουρίστες, καθώς και θεσμικούς και μη θεσμικούς φορείς) για ζητήματα συλλογικής μνήμης, προσφυγικής εμπειρίας και διαμόρφωσης του αστικού χώρου. 

Με τη χρήση του 100places οι χρήστ(ρι)ες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις πόλεις τους «αλλιώς» μέσα από το κινητό τους και να περιηγηθούν στον δημόσιο χώρο.

Σας καλούμε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να ξεκινήσετε τη περιήγηση!

Η εφαρμογή στο PlayStore: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.one_hundred_places

Σύντομα διαθέσιμη και για συσκευές iOS στο App Store.


Το ερευνητικό έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ2ΕΔΚ-04827)

 

 

 

Related Posts